KNHS kampioenschap klasse IV

Sprengenrit 2012 is geannuleerd. we houden jullie op de hoogte wanneer er weer een nieuwe Sprengenrit wordt georganiseerd.

Ronald & Carla Nijhoff


Hieronder een terugblik op 2010.

 

 

Wat een dag(en), wat een wedstrijd, poeh hé … extreem maar wel mooi!
 


 

We zitten hier en weten niet waar we moeten beginnen. Heel langzaam begint er toch een goed gevoel boven te drijven. Alles was anders dan anders met als hoogste bezorgdheidfactor HET WEER. Het is best eng om je verantwoordelijk te voelen voor al die mensen die voor, tijdens en na de wedstrijd actief zijn voor ons en voor de ruiters. Het dubben, moet je dit wel doen?

Is dit nog verantwoord? Tja … moeilijk te zeggen. Het blijft ons eigen (kikker) landje en je weet tot op het moment suprême niet wat het weer uiteindelijk gaat doen. Overleg met de hoofdveterinair en de jury vrijdagavond en zaterdagochtend vroeg. Hoe kunnen we deze wedstrijd en het KNHS kampioenschap zo verantwoord mogelijk, voor paard maar zeker ook voor ruiter en vrijwilligers, door laten gaan.

Achteraf kunnen we zeggen dat de goede beslissingen zijn genomen. Minimum snelheid omlaag, holdtime verlengd en heel (heel) streng keuren. Misschien niet leuk maar o zo noodzakelijk! En het heeft gewerkt, de paarden hadden het zwaar maar zijn niet tot het uiterste belast. Goede beslissingen van ruiters en goede beslissingen van het veterinaire team, alle dank en lof daarvoor van onze kant! Geen enkel paard heeft gebruik hoeven maken van de noodboxen, geen infusen of andere nare dingen. Voor iedereen petje af, dit is paard management, DIT IS ENDURANCE! 

Even waren we bang dat er helemaal geen kandidaten zouden overblijven voor de KNHS kampioenstitel. Bloedheet en wijze beslissingen zorgden er voor dat de laatste ronden nog maar 2 combinaties (of beter TEAMS), 1 Nederlands en 1 Duits, in de wedstrijd waren. Door de weersomslag, wind regen en onweer, werd het later op de dag enigszins uit te houden en zijn beide teams goed gefinisht. Een hele knappe wel verdiende eerste plaats en KNHS kampioen 2010 én de Pavo Best Condition prijs voor Agnes van Steenis en Evito. HULDE HULDE HULDE!

Een hele knappe tweede plaats voor de Duitse Nadine Spelleken met Yumina Classic, de eerste 120 km voor dit paardje, wat een prestatie!
Bij de transportkeuring en prijsuitreiking zondagochtend stonden de dame en heer er dan ook goed en voldaan bij.

Maar ook de klasse I 33,5 km ruiters, de deelnemers van het Rabobank klassement 46 km, de klasse II 77 km (met als enige finisher een Haflinger! Heel knap!) en de 84 km deelnemers hebben heel behoudend gereden. Iedereen leek te gaan voor het uitrijden van de wedstrijd en niet voor de prijzen. En zo hoort het ook. Allemaal Gefeliciteerd en een hele dikke pluim! Hierbij willen wij ook Marian Leijtens feliciteren met het behalen van de Pavo Best Condition prijs op de 84 km.

 Rest ons nog een ieder te bedanken die de Sprengenrit 2010 mogelijk heeft gemaakt.

Allereerst alle vrijwilligers die voor, tijdens en na de wedstrijd voor ons en de deelnemers hebben klaar gestaan. Zonder jullie inzet kunnen wij niets organiseren en zijn er geen wedstrijden mogelijk … DANK!!

Alle deelnemers voor alle wijze beslissingen, zowel de afzeggingen als het paard behoudend rijden en voor het netjes achterlaten van het wedstrijdterrein en parkeer weiland.

Manege de Spreng, fam. van Binsbergen (weiland vetgate), fam. van Beek (parkeer weiland), Natuurmonumenten en het Geldersch Landschap voor de gastvrijheid. En last but not least, onze partners Pavo paardenvoeders en Rabobank Apeldoorn en omgeving en alle andere sponsoren.

 Wij laten alles langzaam bezinken en hopen jullie volgend jaar weer te begroeten.

Dank en tot ziens op de Sprengenrit 2012!

 

Ronald en Carla Nijhoff